中山成人高考网

您现在的位置:主页 > 高起专辅导 >  > 正文

2018年成考高起点《英语》语法练习及答案6

2018-08-06 14:34http://www.dxjiao.com江苏成考网

2018年成考高起点《英语》语法练习及答案(6)

1.Are you sure you don‘t have _______ advice to give me?I really need _______.

A.any;any

B.some;any

C.any;some

D.any;some

2.When we saw his face, we knew _______ was bad.

A.the news

B.some news

C.a news

D.news

3.The number of students in our school ________.

A.increased

B.is increased

C.has increased

D.are increased

4.________ your step,or you might fall into the water.

A.See

B.Watch

C.Miss

D.Look at

5.The meeting _______.

A.is to put off

B.is going to put off

C.is to be put off

D.will put off

6.Since the road is wet this morning,last night _______.

A.it must be raining

B.it must rain

C.it must have rained

D.it must have been rained

7.Nothing could stop _______.

A.him come

B.that the came

C.him from coming

D.him to come

8.The noise of desks _______ could be heard out in the street.

A.opened and closed

B.to be opened and closed

C.being opened and closed

D.having been opened and closed

9.The medicine will ______ you good.

A.do

B.save

C.give

D.help

10.A few years later,I found my hometown completely _______.

A.changed

B.changing

C.to be changed

D.to change

11.This novel is worthy of_______.

A.reading

B.read

C.having read

D.being read

12.It is very kind ______ see me.

A.from you to

B.as

C.as if

D.like that

13.It looks _______ it‘s going to rain.

A.that

B.as

C.as if

D.like that

14.The stone was so heavy that it was difficult for the old man to ______ it.

A.lift

B.reach

C.rise

D.touch

15.They lives ______ the other side of the road.

A.in

B.on

C.for

D.by

16.She can speak Japanese better than ________else.

A.the one

B.no one

C.anyone

D.another

17.This lesson is _______ than the last one.

A.more easier

B.more easy

C.very easier

D.much easier

18.Today‘s weather isn’t as cold as it was yesterday, ________?

A.wasn‘t

B.is it

C.was it

D.isn‘t it

19.This book is for students ______ native language is not English.

A.of whom

B.that

C.which

D.whose

20.You may not go out _______ your work is done.

A.before

B.until

C.where

D.as

21.Look what Father_______ me when he came from work.

A.brought

B.took

C.carried

D.fetched

22.Nobody knew _______ there.

A.how long time I had been

B.how long had I been

C.how long time had I been

D.how long I had been

23.The harder he studies,_______.

A.he‘ll make great progress

B.the greater progress he‘ll make

C.he‘ll make greater progress

D.the greater he‘ll make progress

24.________,I would have gone to see him.

A.Have I had time

B.Had I time

C.Had I had time

D.would I have had

25. He didn‘t go to France,the doctor suggested that he _______there.

A.won‘t go

B.not go

C.not to go

D.didn‘t go

参考答案:

1.D 2.A 3.C 4.B 5.C 6.C 7.C

8.C 9.A 10.A 11.D 12.C 13.C 14.A

15.B 16.C 17.D 18.B 19.D 20.B 21.A

22.D 23.B 24.C 25.B

考生在报考期间有任何疑问,可以通过中国教育在线成考报名入口进行咨询。